Kalas
Klas
650 photos
Info
LocationStockholm
Upplåsning av iPhone 2.0.1 2G-version 
August 13, 2008
Har varit lite skralt med inlägg här ett tag men kanske kan kalla det sommaruppehåll eller nåt.
I vilket fall så har ju Mac nyligen släppt nya uppdateringar till iPhone igen. Själv har jag väntat ivrigt på dessa, kanske i första hand för MobileMe-funktionen och det nya AppStore - ett väldigt enkelt och smidigt sätt att hitta och lägga in nya sjyssta program.
Som många ggr förr innehöll första versionen (2.0) en hel del barnsjukdomar så att vänta med uppdatering till 2.0.1 kändes som ett rätt smart val. För själva uppdateringen sköter förstås iTunes det hela galant men då jag lever med min Amerikanska iPhone (ej 3G) krävs förstås en upplåsning igen. Jag tänkte inte ge mig på att skriva en ny guide då det redan finns så många av de men tänkte länka till denna mycket välskrivna guide på 99.se´s forum för upplåsning m h a PwnageTool 2.0.2.
Dock så har jag ett par saker att uppmärksamma/rekommendera på i samband med upplåsningen:
1. Läste att upplåsningsfilerna kan skadas av felaktig öppning varför dessa mirror-sites rekommenderas (funkade fint för mig), samt att filerna öppnas med Mac´s eget arkivverktyg (högerklicka > öppna med), som oxå beskrivs på sidan.
2. Synka telefonen innan du sätter igång för att inte förlora några kontakter, etc.
3. Följ guiden noga. Den funkar och du får flera försök på dig för en viktigt del såsom att starta om telefonen i "DFU mode".
4. Känns det osäkert eller knepigt, vänta på ett lättare sätt, det kommer säkert så småningom.
5. Kan va jag som är klantig eller nåt men har inte fått till inläggning av program från AppStore via iTunes att funka men funkar utmärkt via telefonens AppStore (duger fint för mig). I övrigt har jag inte sprungit på nåt krångel.
Feedback