Kalas
Klas
650 photos
Info
LocationStockholm
Mac: Front Row i gamla Macar 
May 28, 2007
 

Som en liten uppföljning på servertemat kommer nåt som passerat mig tidigare iaf. Gamla macar har som bekant inte det sköna meny-systemet Front Row och tidigare har jag tagit upp alternativa program som kan lösa den uppgiften. Vad jag dock inte kände till va att det finns "hack" eller vad man nu vill kalla det som får datorn att bortse från att det inte finns nån IR-styrning enligt den moderna typen med Apples egen fjärr. Detta gör att det går alldeles utmärkt att installera Front Row ändå. Med handen på hjärtat måste jag erkänna att jag inte har en aning om ifall detta är olagligt eller inte så det är helt på egen risk.
Problemet som dock uppstår är hur Front Row ska aktiveras. Själv har jag inte grävt vidare i saken utan helt enkelt nöjt mig med det utmärkta Salling Clicker (kräver licens för att vara lagligt) som löser detta via fjärrstyrning från din mobil/handdator/smartphone via bluetooth eller Wifi. Salling Clicker kom nyligen ut i senaste versionen 3.5 och har förstås massvis med andra sköna fjärrstyrningar oxå, detta är bara ytterligare en anledning att slå till.
Fler har förstås upptäckt denna utmärkta kombo och råkade hitta en utmärkt torrent med allt man behöver (har dock inte testat Salling Clicker som ingår, men Front Row drog igång fint efter att ha följt medföljande instruktioner).
Som en liten påminnelse kommer oxå en länk till Perian, ett utmärkt, givetvis gratis, insticksprogram till Quicktime (som ju front Row delvis baseras på ). Det innehåller alla codecs jag behövt och får Quicktime/Front Row att spela de flesta film/video-format.
Lycka till!
 
 
 
Feedback