Kalas
Klas
650 photos
Info
LocationStockholm
Mac: RSS-läsare 
October 11, 2007
 
RSS-tekniken fick något av en hype för en tid sen men är numera standard på flertalet sidor. När man väl börjat använda RSS-läsare inser man hur bekvämt det är och undrar ju förstås hur man klarat sig utan det tidigare. Det skönaste faktumet är att du inte behöver surfa runt till de sidor du vill hålla dig uppdaterad kring, nyheterna kommer ju till dig.
 
Därtill har förstås kommit ett antal RSS-läsare varav jag fallit för Vienna. En skön och lättanvänd läsare med mycket "mac-känsla". Och gratis förstås.

Annars brukar Firefox ha många bra "add-ons" och förstås även denna gång, som t ex Wizz.

RSS-tekniken går ut på att du som läsare kan prenumerera på en sida. Genom att lägga till en adress till sidan (/bloggen) du vill hålla dig uppdaterad från i din RSS-läsare blir du automatiskt informerad om när nya inlägg är gjorda samt kan läsa dessa i ditt program. Sidor som stöder RSS-flöde har den typiska symbolen och för att prenumerera på en sida trycker du helt enkelt på symbolen och lägger till den i din RSS-läsare. Mer att läsa på wikipedia. Annars en liten förklarande film på youtube.
 
PS. Som du ser har också Zaplife-bloggarna stöd för RSS-flöde...
 
 
Feedback