Kalas
Klas
650 photos
Info
LocationStockholm
Mac: Getting things done 
July 22, 2007
Så här i sommarlunket kan stressen kännas ganska främmande men desto större anledningen att få lite ordning när man äntligen har tid. Getting Things Done (GTD) är en metod som David Allen tagit fram och som börjat användas av allt fler. Och till det kommer förstås sjyssta program som hjälper dig hålla lite koll i röran.
MacWorld skrev för inte så länge sen ett kort avsnitt om vad det handlar om. Där rekommenderas även fyra GTD-program som hjälper dig hålla saker lite mer organiserat.
Tyvärr kom inte programmet iGTD med; ett program som uppskattas av många.
Vill du lära dig mer om själva metoden och hur den kan hjälpa dig finns förstås boken att läsa samt även som ljudbok (torrent) för den som är för stressad för att läsa.
För dig som vill hålla det hela lite mindre komplicerat finns förstås massa program och widgetar som sätter upp "att-göra-listor" på olika sätt. Do It är ett program som gör just det men som också tar det hela lite längre genom att kunna lägga in deadlines, länkar, ta in kontakter från adressboken, lägga in uppgifter i iCal, mm, mm.
 

Själv gillar jag väldigt mycket online versioner. Det har fördelen att man aldrig behöver oroa sig för synk eller var man gjorde något senast. Så även denna gång finns en sjysst online version i form av den trevliga sidan med det fyndiga namnet Remember The Milk. Just den här sidan har två funktioner jag gillar starkt. Dels kan den samarbeta med Google Kalender (och ett flertal andra tredje-parts tjänster) och lägga in en task-lista för varje dag samt att det finns en väldigt sjysst online version för mobilen (dvs som en mini-hemsida som snabbt laddas ner med allt viktigt i). Dessutom kan du få reminders på mail, msn, mm. Mycket sjysst helt enkelt.
För mer avancerade online applikationer finns även t ex Highrise, en rätt sofistikerat online tjänst för allt från GTD till kontaktlistor, reminders, etc, etc...
 
 
 
 
Feedback